Na úvodní stránku





Pozor na ořechy – vakoveverka může být i ve vaší knihovně!

TAMeK

2016-08-01

Kultura

Přečteno: 1648

Komentářů: 0


Společně s českou premiérou nového animovaného filmu Doba ledová si připomeňte, že vaši oblíbení hrdinové jsou hvězdami komiksového nebe už pět let!


Nové příběhy oblíbené bláznivé party vstoupí do našich kin pod názvem „Doba ledová: Mamutí drcnutí“ 14. července 2016. Oblíbení hrdinové Sid, Manny, Diego, Ellie, vačičáci a šavlozubá veverka ale září i mimo stříbrné plátno. Velký úspěch zaznamenali hned, když v USA vyšel před koncem roku 2011 jejich první komiksový příběh.

 

 

Komiksy „Doba ledová“ nejsou fotoknihy z filmu, mají originální kresby. A stejně je to i s příběhy, které nekopírují filmové zápletky, přestože se na jejich vzniku podílelo několik tvůrců filmu. V knize tedy čtenáři najdou příběhy a skeče, které z plátna neznají. Celý tým přitom dbá na dokonalou shodu charakterů jednotlivých postav i logické spojení s filmovými příběhy.

 

 

 

Jak uvádí Martin Štefko ve své recenzi na žánrovém serveru comics-blog.cz: „Vtip a nápad příběhům neschází, stejně jako místy naprosto skvělé skeče, které si s těmi filmovými vůbec nezadají.“

 

V češtině vyšly dosud dva příběhy pod shodným názvem „Doba ledová: Ledová dobrodružství“ s označením pořadí dílů. Přestože se nejedná o knižní novinky na našem trhu, těší se – podobně jako filmová zpracování – stabilnímu zájmu nejen dětských čtenářů.

 

 

 

Caleb Monroe (scénář), Shelli Parolineová a Branden Lamb (kresba):Doba ledová: Ledová dobrodružství

 

Z anglického originálu přeložili Václav Dort a Martin Trojan

 

V edici Comics Centrum Junior vydalo nakladatelství Comics Centrum

 

Pevná vazba, 48 plnobarevných stran, MOC 249 ,-

 

(u nakladatele za 99,-)

 

+

 

Caleb Monroe (scénář), Shelli Parolineová a Branden Lamb (kresba):Doba ledová: Ledová dobrodružství 2

 

Z anglického originálu přeložili Václav Dort a Martin Trojan

 

V edici Comics Centrum Junior vydalo nakladatelství Comics Centrum

 

Pevná vazba, 48 plnobarevných stran, MOC 249 ,-

 

(u nakladatele za 99,-) omega replica

 

 

COMICS CENTRUM vzniklo v roce 2003. Ve své produkci se Comics Centrum zaměřuje na komiksové příběhy určené především dospělým čtenářům, na díla zajímavá po scenáristické i grafické stránce. Nakladatelství vydává romány v obrazech, jako je například „Ragemoor“, „Drsná škola“, „Goon“, „Vrána“, „Hellboy“, „Sin City“, „300 – Bitva u Thermopyl“ nebo „Conan“. V oblasti tvorby pro děti například jako jediné mimo USA získalo práva na vydávání původního komiksu „Želvy Ninja“. Tituly pro děti a mládež vychází pod značkou Comics Centrum Junior.

 

www.comicscentrum.cz


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024