Na úvodní stránku





Informační centrum ochrany zvířat v Praze se znovu otevírá zájemcům

Redakční poštou

2012-03-22

Různé

Přečteno: 1930

Komentářů: 0


Po stěhování do nových prostor se veřejnosti znovu otevírá informační centrum Svobody zvířat v Praze.


Proškolení pracovníci zde poskytují informace a poradenství z oblasti ochrany zvířat. Součástí infocentra je také knihovna, v níž si mohou čtenáři bezplatně zapůjčit knihy, DVD nebo videozakety zahrnující široké spektrum témat: odborné tituly o ochraně zvířat a welfare (životní pohodě), vegetariánství či veganství, ale také třeba zábavnou literaturu. Pro zájemce jsou také zdarma připraveny informační materiály (letáky, brožury, plakáty) věnované především (ale ne pouze) ochraně tzv. pokusných a kožešinových zvířat. Návštěvníci si zde také mohou koupit propagační předměty -- trička, tašky, odznaky atd. V informačním centru je také možné stát se členem Svobody zvířat. Kromě informačního centra v Praze provozuje Svoboda zvířat informační centrum také v Plzni. To nabízí stejné možnosti.

"Každý rok v obou infocentrech vyřídíme několik set dotazů či žádostí o materiály," vysvětluje Barbora Večlová, vedoucí informačního centra Svobody zvířat v Praze, a dodává: "Lidé se zajímají hlavně o takové věci, jako je například kosmetika, která není testovaná na zvířatech a její dostupnost, nebo o to, jak se mohou zapojit do ochrany zvířat. Výjimkou nejsou ani dotazy ohledně týrání zvířat."

Informační centrum v Praze najdete na adrese Bořivojova 108. Otevřeno má každé pondělí od 16 do 19 hodin. Infocentrum v Plzni se nachází na Koterovské ulici 84. Veřejnosti je přístupné každou středu od 14 do 18 hodin. Dotazy či žádosti lze vyřídit také prostřednictvím telefonu či e-mailu.

Svoboda zvířat (SZ) je celostátní nezisková organizace pro ochranu práv zvířat sdružující osoby sympatizující s jejími cíli. Vychází z myšlenky, že každý život má svou vlastní neopakovatelnou hodnotu, která není zá! vislá na momentálním hodnocení člověkem. Svoji činnost zahájila v roce 1994. Svoboda zvířat se snaží změnit vztah lidí ke zvířatům. Nejde však jen o zlepšení životních podmínek zvířat, ačkoliv z krátkodobého hlediska s tímto přístupem SZ souhlasí. Hlavní snahou je změnit pohled na zvířata tak, aby byla vnímána jako tvorové, kteří mají hodnotu sami o sobě. Zacházení s nimi by nemělo být hodnoceno podle jejich možného užitku pro člověka. Celá činnost SZ je založena na myšlence nenásilí a nepřekročení osobní svobody jednotlivce. Více informací najdete na www.svobodazvirat.cz.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024