Na úvodní stránku





Kolekce MOSER 2012 – luxusní sklo pro 3. tisíciletí

Miloslav Fuček

2012-04-11

Zajímavosti

Přečteno: 2059

Komentářů: 0


Sklárna Moser s úspěchem představila svou novou kolekci 2012, která obsahuje dokonale umělecky i řemeslně zpracovaná díla vytvořená jak na základě návrhů současných sklářských výtvarníků, tak i podle nejzdařilejších historických vzorů sklárny Moser. V kolekci se odráží vše, čím je sklárna Moser proslulá. Mimořádný um sklářů, fascinující design na pokraji architektury, nejnovější trendy i klasická nadčasová díla inspirovaná 155 lety zkušeností.


Novinky zaznamenaly zasloužený obdiv a ohlas na zahraničních veletrzích v Paříži, Miláně a Frankfurtu počátkem tohoto roku. Novou kolekci ocenil např. slavný francouzský herec Gérard Depardieu při své únorové návštěvě manufaktury Moser.

Milan Hlaveš, vedoucí kurátor sbírek skla a keramiky Uměleckoprůmyslového muzea v Praze, zhodnotil novou kolekci Moser těmito slovy: „Tradice a žhavá současnost, umění a řemeslo, účelnost i dekorativnost, vkus a solidnost, ale především láska ke sklu jsou věci, které již po mnoho desetiletí spojují českou sklárnu Moser a Uměleckoprůmyslové museum.Také v tomto roce se velmi těšíme nejen z toho, že firma Moser pokračuje v produkci luxusních předmětů z historického katalogu, ale opět jako každý rok, svou nabídku oživuje kolekcí špičkově zpracovaných a designově svěžích novinek. Pokračování slavné minulosti tak dodává nové impulsy naší další intenzivní spolupráci a vzájemné podpoře."

Zpravodajský portál iDNES.cz | Bydlení o prezentaci sklárny Moser na veletrhu Ambiente ve Frankfurtu uvedl: „Stánku značky Moser vévodil „netopýr", velká skleněná plastika,která využívá všechny typické moserovské barvy. Mladý designér Lukáš Jabůrek vnesl do nabídky známé značky řadu moderních prvků, to se týká zejména jeho plastik. Skleněné plastiky od Moseru představují unikátní tvorbu českých designérů a sklářů. „Netopýr" firmy Moser ukazuje zejména barevné možnosti skla."

Novou kolekci Moser 2012 je možno vidět v prodejní galerii Moser v Praze, Na Příkopě 12 nebo na webových stránkách www.moser-glass.com, kde je rovněž umístěna fotogalerie z veletrhů v Paříži, Miláně a Frankfurtu a video, ve kterém o nové kolekci hovoří na veletrhu Ambiente ve Frankfurtu Lukáš Jabůrek, umělecký ředitel sklárny Moser.

zdroj: PR

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024