Na úvodní stránku





Negativní reformy vlády Petra Nečase

Redakční poštou

2012-06-19

Politika

Přečteno: 1882

Komentářů: 0


Jak a proč vnímá reformy této vlády NS-LEV 21?


Značnou část výsledků dnešního jednání vlády P. Nečase nevnímám jako pozitivní. Vláda svými rozhodnutími, které hodlá prosadit na nejbližší řádné schůzi poslanecké sněmovny, útočí prakticky na všechny skupiny obyvatel. Nejvíce však na ty nejpotřebnější - na rodiny s dětmi a důchodce.

Již delší dobu vyzývám Nečasovu vládu k prosazování prorůstových opatření, nikoli dalších tupých účetních škrtů. Národní socialisté zpracovali plán pro boj s hospodářskou recesí, plán boje proti nezaměstnanosti a plán obnovy růstu českého hospodářství. Tento plán jsme představili již v listopadu loňského roku.

Národní socialisté odmítají zvýšení sazeb DPH, které způsobí plošné zdražení zboží i služeb. Odmítáme zároveň přesun dětských plen ze snížené sazby DPH do sazby základní. Národní socialisté budou prosazovat vytvoření 0 % sazby DPH, kde by měly být právě například dětské pleny. Nečasova vláda jen dokazuje, že jí naprosto nezáleží na podpoře porodnosti.

To je ale možná způsobeno cíleným rozvratem penzijního systému, který hodlá pravicová vláda svým dnešním rozhodnutím o vytvoření druhého pilíře vlastně zprivatizovat. Vláda zároveň svým rozhodnutím zrušit "zelenou naftu" zasadila další tvrdou ránu českým zemědělcům a zavedení speciální daně z vína je útokem na české vinaře.

Poslanci národních socialistů budou hlasovat proti těmto negativním návrhům vlády Petra Nečase.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
23.04.2024