Na úvodní stránku





Brontosauři oživují zapomenuté kouty země

Redakční poštou

2012-06-29

Pozvánky

Přečteno: 1855

Komentářů: 0


Dobrovolníky Hnutí Brontosaurus často najdeme tam, kde se čas zdánlivě zastavil - na polorozbořených hradech a zámcích, ve skanzenech nebo zaniklých osadách. Není to náhoda, Brontosaurus oživuje více či méně dávnou minulost a předává její odkaz mladým lidem. Skrze jejich vlastní zážitky, nové dovednosti a dobrovolnickou pomoc.


Co všechno můžete letos s Brontosaurem zažít?

Prehistorie v experimentálně archeologickém centru Křivolík u Česté Třebové

Pomůžete s budováním prehistorických staveb. Můžete si také vyzkoušeti pravěké technologie - pracovat s hlínou, dřevem, proutím i rákosem tak, jako naši předci před tisíci lety. Večery pak budou patřit řemeslům a povídáním o světech pravěku.
tábory Letní škola živé archeologie a Budování pravěké vesnice<{r>
Středověk na Orlíku u Humpolce

Dobrovolnický tábor na zřícenině hradu Orlíku vás zavede do světa středověkých válečníků a alchymistů. Naučíte se chápat krásy i nástrahy tehdejšího života a vyzkoušíte si plných deset řemesel od tkalcovství, zpracování kůží až po svíčkařství. Pomoc hradu bude spočívat v údržbě hradního příkopu a konzervace zdiva.
tábor Staré časy

Další dva tábory vás zavedou do novodobé historie.

Muna na Jesenicku

V místě krásného lesa, obehnaného za druhé světové války ostnatým drátem, jsou dodnes zachovány stavby, které byly vězením válečných zajatců i sudetských Němců před odsunem. Po válce byla Muna i její příběh zapomenut. Dobrovolníci budou čistit stezky mezi bývalými bunkry a muničními sklady, stavět odpočívadla a upravovat zapomenutý prostor pro jeho otevření veřejnosti na podzimním folkovém festivalu. tábor Hranice

Zastávka v Rychlebských horách

Bývalá německá osada Stillstand (Zastávka) po odsunu původních obyvatel v roce 1946 docela zpustla. Dn! es jsou na místě pouze sutiny původních stavení a starý sad, stranou od dopravy i pozornosti lidí. Dobrovolníci Hnutí Brontosaurus osadu opět na pár dní oživí, pomohou na místě budovat ekologická stavení ze slámy. S lektorem tradičního tesařství a řezbářství poté vytvoří do nově postavených domků také dřevěný nábytek.
tábor Stillstand -- Zastávka na znamení

Kompletní nabídku pěti desítek letních táborů najdete na webové stránce prazdniny.brontosaurus.cz

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
16.04.2024