Na úvodní stránku





Křest CD - Semafor 70. a 80. léta

TAMeK

2012-12-04

Kultura

Přečteno: 1740

Komentářů: 0


Po úspěchu alba Semafor - léta šedesátá zákonitě přichází komplet, který sumarizuje dílo tvůrců divadla Semafor v letech normalizace.


Vzhledem k nekompromisním politickým postojům Jiřího Suchého vycházelo po oněch 20 let zvukových nahrávek semaforských písní mnohem méně, než v desetiletí předchozím. Přesto existují záznamy z řady představení, mnoho písní nebylo publikováno v kompletech, ale jako samostatné singly. Dvanáct CD zachycuje práci geniálního básníka a textaře Jiřího Suchého, který v dobách útlaku a nepohody, ve spolupráci s Ferdinandem Havlíkem, stvořil mimořádné dílo: stovky písní, které by se za příznivějších okolností staly evergreeny a desítky skvělých divadelních textů. 
 

Křest CD

Tento komplet obsahuje vše, co bylo za dvacet let oficiálně vydáno, včetně Kytice a profilových alb, doplněno objevnými bonusy. Představí tak členy souboru divadla Semafor, včetně stálice Jitky Molavcové. Jedenácté CD přináší texty Jiřího Suchého, zpívané naší pěveckou elitou (mnohdy s překvapením odhalíme autora známé písničky). Dvanácté CD obsahuje rarity, včetně mimořádného a specielního bonusu záznamu posledního vystoupení Jana Wericha v rozhovoru s Jiřím Suchým v silvestrovském pořadu, nazvaném Setkání.
 
foto :  Josef Bradna
zdroj :  Supraphon

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024