Na úvodní stránku





Česká televize připravila neseriozní diskuzi o přímé demokracii. HzPD odeslalo otevřený dopis jejímu řediteli

TAMeK

2013-03-22

Politika

Přečteno: 2053

Komentářů: 0


Hnutí za přímou demokracii odeslalo řediteli České televize otevřený dopis, ve kterém uvádí výhrady ke způsobu prezentace přímé demokracie v pořadu Politické spektrum, který byl odvysílán na ČT 24 v sobotu 9.3.2013 od 14.30. Hnutí považuje takový způsob prezentace za zkreslující a neseriozní.


"O zavedení nástrojů přímé demokracie se veřejně mluví už delší dobu a zastáncem jejich zavedení je i náš nový prezident Miloš Zeman. Je tedy podivné, že ve veřejnoprávní televizi neproběhla dosud žádná diskuze k tomuto tématu. Byl jsem pozván do pořadu Politické spektrum, abych myšlenky přímé demokracie prezentoval. Kdo tento pořad sledoval, musí uznat, že to nebyla seriozní diskuze, ale lidová taškařice. Takto si debatu o důležitých otázkách naší společnosti nepředstavujeme. Proto jsme zaslali protestní dopis vedení ČT, Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, prezidentu republiky a kompetentním politikům, kteří o zavedení přímé demokracie hovoří", uvádí mluvčí HzPD Milan Valach.

Text dopisu:

Vážený pane generální řediteli

v sobotu dne 9.3.2013 ve 14:30 hod. odvysílala ČT24 pořad Politické spektrum
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10116287760-politicke-spektrum/213411058200010/

Debata o výchozím tématu, tj. přímé volbě prezidenta, logicky zahrnula i pří! mou demokracii. Obáváme se ale, že výsledkem debaty byla spíše pokleslá jarmareční zábava za účasti páně Cibulkova kyvadélka a vzájemného obviňování kdo má či nemá zdravý rozum a kdo je či není pro bolševický model znárodňování.

O přímé demokracii podstatně fundovanější formou hovořili v posledním půlroce prezident ČR pan Zeman, pan senátor Okamura, pan Bárta, předseda VV, paní Táňa Fischerová, předsedkyně Klíčového hnutí a další, když hovoříme jen o těch mediálně nejznámějších.

Na poradě HzPD mi proto bylo uloženo zaslat Vám tento otevřený dopis, požádat Vás o Vaši osobní intervenci a o zajištění seriózní televizní diskuse k tématu přímé demokracie, kam by byli pozváni někteří výše jmenovaní, i když ne se všemi jejich názory souhlasíme.

O tom, že náš politický systém neplní svoji základní funkci, tj. že nevykonává svěřenou moc v zájmu lidu, jak předepisuje Ústava ČR, nepochybuje dnes už "pravice" ani "levice". Přímá demokracie může být jedním z léků na tento neduh! a nezaslouží si tak zkreslující a ponižující prezentaci, jaké! se jí dostalo na Vámi řízené ČT24.

Zůstáváme s přátelským pozdravem, jménem Hnutí za Přímou Demokracii

PhDr. Milan Valach, Ph.D., mluvčí Hnutí za Přímou Demokracii


Hnutí zaslalo na vědomí, kromě výše uvedených, dopis také senátorovi Tomio Okamurovi, předsedovi strany Věci veřejné Vítovi Bártovi a Táně Fišerové, předsedkyni strany Klíčové hnutí


Za HzPD Ladislav Štítkovec


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024