Na úvodní stránku





Prázdniny s Brontosaurem 2013 nabízí na padesát táborů v sedmi zemích

TAMeK

2013-04-05

Zajímavosti

Přečteno: 1749

Komentářů: 0


Prázdniny s Brontosaurem jsou dobrovolnické letní tábory s téměř čtyřicetiletou tradicí. Právě kouzlo propojení užitečné práce a zábavy v přátelském kolektivu mladých lidí na ně každoročně přiláká na patnáct stovek účastníků. Kromě Česka a Slovenska se mohou s Brontosaury podívat do Indie, Rumunska, Srbska, Polska a na Ukrajinu.


Tábory jsou určeny pro ty, kteří chtějí v létě strávit několik dní trochu jinak, aktivně a zábavně zároveň. Na táborech se mohou zapojit do pestré palety aktivit -- ať už kosení chráněných luk, stavba ekologických domů, péče o ohrožená zvířata, ekologické farmaření, obnova historických ovocných sadů, péče o památky různých historických období nebo stavba skanzenu či experimentálně archeologického centra.

Je možné si vybrat z táborů pro mládež, děti i rodiče s dětmi. Účastníky čekají mimo dobrovolnictví dny plné her, starých řemesel a nových kamarádů. "Prázdniny s Brontosaurem v sobě spojují aktivní odpočinek na čerstvém vzduchu, smysluplnou práci i zábavu. Mimo to poskytují možnost dozvědět se mnohé o přírodě, památkách i sami o sobě," říká koordinátorka programu Lucie Chadimová.

I letos je možné s Hnutím Brontosaurus vycestovat do zahraničí. Největším lákadlem jsou už tradičně tábory v Nepálu (Severní Indie). Zajímavou zkušeností jsou i tábory v českých osadách za hranicemi (rumunský nebo srbský Banát). Dobrovolníci pomáhají starousedlíkům s hospodářstvím nebo péčí o zvířata a poznávají proměny české kultury. Milovníci hor mohou vyrazit do Koločavy značit turistické stezky či pečovat o skanzen do slovenských Roháčů.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024