Na úvodní stránku





Divadlo METRO

Redakční poštou

2013-06-28

Kultura

Přečteno: 1804

Komentářů: 0


Za dobu své jedenáctileté existence se Divadlo Metro dokázalo dostat do podvědomí diváků svými činoherními a černodivadelními inscenacemi, ale i natáčením úspěšných televizních pořadů TV Nova Paškál Karla Šípa, Politické harašení Zuzany Bubílkové a Mr.GS Richarda Genzera a Michala Suchánka.


Na stávajícím činoherním repertoáru  jsou výborné komedie „Poslední šance“, „Láska na tři“, „Drahé tety a já“ a divadelní sezónu netradičně zakončí 24.6.2013  premiéra nové hry „Sextet“.
 
Představení Poslední šance mělo premiéru již 29.11.2004 ! Hraje se tedy devátou sezónu a 10.6. ho čeká jubilejní stá repríza. Hra s čísly pokračuje, protože herečka tohoto představení  Ljuba Skořepová oslaví v tomto roce neuvěřitelné „devadesátiny“. Svoji roli zvládá ve stále stejné fyzické a duševní svěžesti.
 
Představení černého divadla se hrají v Divadle Metro celoročně, žádné divadelní prázdniny se nekonají. Kromě večerních představení Life is Life /Život je fajn/ hrajeme s velkým úspěchem i představení pro školy s názvem Ulice plná kouzel. Jejich součástí je i krátký workshop s ukázkou techniky tohoto divadla a s možností vyzkoušet si ji přímo na jevišti. V současné době autoři Michal Urban a František Kratochvíl připravují nové představení, které se bude opírat o stejnou a ojedinělou techniku oživlé kresby.
 
Divadlo Metro je soukromé divadlo a zvyklo si hospodařit zcela bez dotací. Že je to těžká cesta, to není třeba zdůrazňovat, ale velkou odměnou je spokojený divák.
 
 
zdroj: PR

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024