Na úvodní stránku





Slovenská vládní organizace chrání veřejné finance se společností Symantec

Redakční poštou

2013-07-10

Různé

Přečteno: 1762

Komentářů: 0


Společnost DataCentrum, servisní organizace, která zpracovává IT služby pro Ministerstvo financí Slovenské republiky, používá řešení Endpoint Security a šifrovací technologie od společnosti Symantec. Toto řešení chrání kritické státní informace, zmírňuje nová rizika a snižuje náklady na vládní infrastrukturu IT bezpečnosti.


Řízení rozpočtu
DataCentrum - informační centrum Ministerstva financí Slovenské republiky, zpracovává klíčová data související se státním rozpočtem, státní pokladnou, daňovými a celními záležitostmi. DataCentrum musí jako klíčový vládní útvar dodržovat přísná pravidla upravující bezpečnost a správu počítačových hrozeb. Organizace musí neustále držet krok s vývojem a sledovat stále nové druhy hrozeb, udržovat dostatečnou přehlednost IT infrastruktury a  kontrolovat a spravovat výstrahy. Z těchto důvodů přešlo DataCentrum na standardizované řešení Symantec.
„Ministerstvo financí se samo neustále vyvíjí a přechází na nové IT trendy, jako je mobilita, virtualizace a cloud-based řešení“, říká Peter Cichra,  provozní ředitel DataCentra. "Šíře portfolia společnosti Symantec, vedoucí postavení na trhu, a postupný vývoj technologií je to, co staví společnost Symantec do popředí na rozdíl od jiných výrobců," říká.
 
Vybrané řešení a výhody
Aplikace Symantec Endpoint Protection verze 12 poskytuje nejlepší ochranu ve své třídě pro 216 pracovních stanic s operačním systémem Windows a 30 serverů. Představuje antivirus, antispyware, firewall a ochranu v jednom řešení pro zabezpečení koncových bodů. Kombinací vrstev ochrany včetně technologie Symantec Insight a SONAR získává organizace propracovanou vrstvu ochrany proti novým a dříve neznámým hrozbám.

Integrované nasazení technologie šifrování společnosti Symantec umožňuje DataCentru optimalizovat a centralizovat svou ochranu dat. Všechny mezirezortní informace lze automaticky šifrovat a dešifrovat, aniž to ovlivní práci koncového uživatele s e-mailem. To umožňuje orgánu státní správy zlepšit dodržování slovenských a mezinárodních politik a právních předpisů bez narušení produktivity. Toto řešení také snižuje náklady na nasazení a řízení bezpečnostních politik a zajištění IT infrastruktury.
„DataCentrum hledalo bezpečnostní řešení, které spojuje spolehlivost, vysoký výkon a snadné použití s nízkými celkovými náklady na pořízení. A to je přesně to, co aplikace Symantec Endpoint Protection a Symantec Email Encryption řešení přináší. Velkou výhodou pro nás je, že máme sadu nástrojů nejlepších ve své třídě a spolehlivého partnera v boji proti hrozbám, a tak můžeme maximalizovat bezpečnost," dodává Peter Cichra.
 

zdroj: PR

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024