Na úvodní stránku





Diana

Redakční poštou

2013-09-27

Kultura

Přečteno: 1849

Komentářů: 0


Snímek DIANA zachycuje poslední dva roky života Diany, princezny z Walesu.


Roli věhlasné princezny ztvárnila herečka britského původu nominovaná na Oscara Naomi Wattsová (J. EDGAR, LOVNÁ ZVĚŘ, 21 GRAMŮ). V roli doktora Hasnata Khana se představí Naveen Andrews, kterého známe z rolí ve filmu ANGLICKÝ PACIENT a televizního seriálu ZTRACENI. Ve filmu dále účinkují britští herci Douglas Hodge, Geraldine Jamesová, Charles Edwards a Juliet Stevensonová.
 
Film mistrovsky zrežíroval Oliver Hirschbiegel (nominovaný na Oscara za film PÁD TŘETÍ ŘÍŠE). Scénář k filmu napsal mezinárodně oceňovaný scénárista Stephen Jeffreys (The Clink, Libertin). Milostný příběh sleduje, jak nalezení skutečného osobního štěstí umožnilo Dianě nalézt svou veřejnou roli a stát se bojovnicí za lidská práva mezinárodního významu.
 
Film produkovali Robert Bernstein a Douglas Rae z produkční společnosti Ecosse Films (NOWHERE BOY, BOUŘLIVÉ VÝŠINY, PANÍ BROWNOVÁ). Koproducenty jsou Matt Delargy a James Sanyor (rovněž z Ecosse Films) společně s Paulem Ritchiem. Výkonnými producenty jsou Tim Haslam, Mark Woolley a Xavier Marchand. Pomocnou producentkou je novinářka a tvůrkyně dokumentárních filmů Kate Snellová (Diana: Her Last Love).
 
Tvůrci snímku dali dohromady výjimečně nadaný a kreativní tým a vytvořili pronikavou studii posledních let Dianina života. V čele týmu stojí režisérův dlouholetý spolupracovník, kameraman a člen švýcarské asociace kameramanů S.C.S. Rainer Klaussman (PÁD TŘETÍ ŘÍŠE, EXPERIMENT). Tým dále tvoří: filmová architektka Kave Quinnová (TRAINSPOTTING), kostýmní návrhář Julian Day (RUSH), maskérka Noriko Watanabe (NEZNÁMÝ, GEJŠA), vedoucí střihu Hans Funck (PÁD TŘETÍ ŘÍŠE) a držitelka Ceny Akademie®, skladatelka filmové hudby Rachel Portmanová (EMMA, ČOKOLÁDA).
 
 
zdroj: PR

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024