Na úvodní stránku





Na Den Vltavy svezou Pražany zdarma gondoly, historický dvojstěžník, vyhlídkové lodě i přívozy

TAMeK

2015-03-18

Pozvánky

Přečteno: 1578

Komentářů: 0


Pražané budou mít letos skvělou příležitost oslavit příchod jara ve velkém stylu.


Vševltavský spolek organizuje v sobotu 21. března na pražské náplavce ve spolupráci s Farmářskými trhy Den Vltavy s bohatým programem. V provozu bude zdarma pražský přívoz, ale i celá řada unikátních lodí! Lidé zažijí plavbu třeba na nejstarší osobní, Salónní rychlolodi Nepomuk, klasických výletních lodí, dvojstěžníku z konce 19. století, ale i na historické benátské gondole.

Pražané i další návštěvníci se mohou těšit na různé atrakce s námořnickou tématikou a nevšední zážitky. Profesionální potápěči předvedou, jak funguje unikátní potápěčský zvon Keson, písně plavební zahraje pětičlenná námořnická kapela Matylda - banda de la marina, Vltavu bude brázdit historicky první regata osobních lodí.

Oslavy souvisí také se Světovým dnem vody, který spadá na neděli. „Cílem akce je připomenout občanům Prahy význam Vltavy pro naše město. Chceme návštěvníky seznámit s poněkud skrytým světem Vltavy a života kolem ní. Myslím, že se lidi sami přesvědčí o tom, jak pestrý a bohatý je to svět“, popsal základní cíle akce Zdeněk Bergman, převozník pražský a předseda Vševltavského spolku.

Lodě všech typu a velkostí budou na první nedočkavce čekat u speciálního mola cartier replica v deset hodin dopoledne uprostřed farmářských trhů na Rašínově nábřeží. Lodě zde budou kotvit až do druhé hodiny odpolední. Nástupní molo zájemci těžko přehlédnou, jelikož bude označeno logem spolku. Na nástupní místo bude upozorňovat také stánek spolku, jakási dočasná centrála a infocentrum, která zodpoví všechny dotazy týkající se Vltavy a činnosti spolku. Přívoz bude kyvadlově vyplouvat z označených míst blíže směrem k Palackému mostu.

Rád bych pozval všechny občany, rodiče i děti. Člověk málokdy spatří v jeden moment na hladině Vltavy gondolu, historický dvojstěžník, přívozy a velké lodě“, dodal Zdeněk Bergman. Více informací o akci zájemci najdou na webu www.vsevltavskyspolek.cz.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
20.04.2024