Na úvodní stránku





Barbora Hrzánová načetla Buddhovy pohádky

TAMeK

2015-11-25

Kultura

Přečteno: 1504

Komentářů: 0


Vybíráme pro vás z digitálního servisu Supraphonline.cz. Vychází jedinečná audiokniha příběhů, které okouzlí a inspirují k pozitivnímu myšlení děti i jejich rodiče.


Barbora Hrzánová má pozitivní myšlení a její tvář neustále zdobí úsměv. Stíhá hrát v divadle, točit filmy, zpívat v kapele i natáčet audioknihy. „Mám šťastnou povahu a jsem ráda na světě,“ tvrdí o sobě herečka, která se zajímá o buddhismus. „Buddhismus je jen jedna řeka, která občas ve mně sílí. Kdyby nebylo buddhismu, nebylo by křesťanství.“ dodává Hrzánová, která pro Supraphon natočila novou audioknihu s příznačným názvem Buddhovy pohádky na dobrou noc od skotského autora Dharmachari Nagaraja. Jde o pohádky se zajímavým a neobvyklým dějem, skrývajícím v sobě jednoduchá základní ponaučení, pomáhající pochopit základy buddhismu. Příběhy vedou svého posluchače k poznání vnitřního klidu, radosti ze života, vlídnosti, pozitivnímu myšlení, soucitu, harmonii a sebedůvěře.

Producentka mluveného slova vydavatelství Supraphon Naďa Dvorská k tomu uvedla: „ Audiokniha je určena především malým dětem, takže každé poselství je sděleno jasně a srozumitelně. Navíc Barbora Hrzánová čte pohádky zasvěceně a s netajeným potěšením, což z audioknihy činí mimořádný počin, který stvrzuje, že slova jsou mocnější než zbraně.“ Bonusem celého vyprávění je vysvětlení počátků buddhismu a návod k meditacím. Tři z klasických meditací pak Barbora Hrzánová předvede názorně. Mimořádnou atmosféru nahrávky dotváří také meditativní hudba Martina Kratochvíla.

Dharmachari Nagaraja pracuje jako psychoterapeut v buddhistickém centru v Glasgow. Velký úspěch slaví jeho pořady pro BBC Radio 2, kde posluchače seznamuje s tradičními buddhistickými texty. Jeho knihu Buddhovy pohádky na dobrou noc (v originále Buddha at Bedtime) v České republice vydalo nakladatelství Synex SE v překladu Lucie Moučkové.

Audioknihu Buddhovy pohádky na dobrou noc načtenou Barborou Hrzánovou vydal Supraphon na 3CD. Nahrávka je k dispozici i na digitálním servisu Supraphonline za 199 Kč.

Nahrávky jsou ke stažení v digitální verzi na:

http://www.supraphonline.cz/album/166317-nagaraja-buddhovy-pohadky

Celková stopáž 3:19:49, cena stažení: 199 Kč

Nakupování v obchodě Supraphonline.cz je možné po předchozí registraci na základě platné e-mailové adresy, přihlásit se lze rovněž prostřednictvím účtu registrovaného u Facebooku či Googlu. Příjemným bonusem je výběr z mnoha platebních způsobů.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024