Na úvodní stránku





Opři se - nové sdružení pomáhající dětem bez rodin

Redakční poštou

2012-01-18

Zajímavosti

Přečteno: 2069

Komentářů: 0


Dne 4. ledna byl Ministerstvem vnitra schválen návrh na registraci nového občanského sdružení s názvem Opři se. Cílem tohoto sdružení je pomoci dětem z dětských domovů v integraci do většinové společnosti a usnadnit jim přechod z dětského domova do běžného života. Činnost bude založena na práci dobrovolníků.


Cílem sdružení v žádném případě nebude zahrnout děti materiálními dary, ale nabídnout jim oporu během jejich pobytu v domově i po jeho opuštění. Sdružení bude pořádat různé akce, na nichž se budou setkávat děti z domovů, děti z rodin a dobrovolníci. Hlavním cílem těchto akcí bude vytvořit přirozené prostředí, v němž by mohly vznikat vztahy dětí z domovů s dětmi z rodin a zejména s dobrovolníky, o které by se děti mohly opřít (odtud název sdružení). Tyto vztahy se budeme snažit pěstovat i poté, co dítě opustí dětský domov.

Opři se je otevřeným občanským sdružením. Jeho členem se může stát libovolná fyzická osoba starší 18 let. Informace omega replica o pořádaných akcích budou zveřejňovány na našich webových stránkách na adrese http://www.oprise.cz. Na těchto stránkách také brzy najdete informace o veškerých finančních tocích. Stránky se však zatím teprve připravují.

V současné době hledáme dobrovolníky, kteří by byli ochotni se účastnit našich akcí jako pedagogický dozor, případně n! ám vypomoci s vedením účetní a daňové agendy, administrativní činností apod.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024