Na úvodní stránku





Vzniká metodika o dobrovolnictví v environmentální výchově, podílí se na ní organizace ze sedmi evropských zemí

Redakční poštou

2012-02-01

Zajímavosti

Přečteno: 1978

Komentářů: 0


Hnutí Brontosaurus letos vydá metodiku pro práci s dobrovolníky, která je určena pro nevládní organizace zabývající se ochranou životního prostředí.


Základy publikace vzešly z týdenního školení v Moravském krasu, kterého se zúčastnili zástupci neziskovek ze sedmi zemí Evropy. Dalším výstupem projektu, který je financován programem Mládež v akci, je i propagačně - výukové video. Oba materiály budou přístupné v různých jazykových mutacích na webu www.volunteering.brontosaurus.cz

Pozvání na týdenní školící kurz na EVC Švýcárna u Adamova na okraji Moravského krasu přijali organizace z Arménie, Portugalska, Řecka, Slovenska, Srbska a Turecka. "Společně se zástupci Hnutí Brontosaurus tak vytvořili mezinárodní skupinu, která by měla v budoucnu blíže spolupracovat na nových projektech a sdílet svoje zkušenosti s dobrovolnictvím," říká vedoucí projektu Vladimíra Regerová z Hnutí Brontosaurus.

Zkušenosti s dobrovolnickou prací předali účastníkům kurzu lektoři z tuzemských neziskovek - například Hnutí Duha, INEX - sdružení dobrovolných aktivit, Nesehnutí nebo Junáku. "Zahraniční neziskovky teď s využitím nových poznatků uspořádají několik jarních akcí a svoje zkušenosti potom promítnou do vznikající metodiky," vysvětlila hlavní cíl projektu Regerová.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
20.04.2024