Na úvodní stránku





Jan Bartošek: Borat nám nahradil Švejka

Redakční poštou

2012-04-18

Politika

Přečteno: 1947

Komentářů: 0


Místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek reaguje na zveřejnění zpráv strany Věci veřejné o tom, že poslankyně Kristýna Kočí kompromituje v tajné nahrávce ministra financí Kalouska. Z nahrávek údajně vyplývá, že ministr financí nabízel poslankyni Kočí 30 milionů korun za aktivní podporu současné vlády.


„Jsem zděšen tím, jaké politické chování se v naší zemi stalo běžným standardem,“ říká Jan Bartošek. Celý uplynulý rok nedělá vláda nic jiného, než že se zabývá úniky kompromitujících informací, které rostou jako houby po dešti, jako by byly náhle všude. Některé pocházejí replique montre z české tajné služby, některé jsou privátního původu, všichni si dnes nahrávají všechny a přitom se veřejnost dozví, jak nevychované, cynické a všehoschopné lidi jsme schopni si zvolit do čela státu. Poměry v naší zemi začaly připomínat Střední Asii. Namísto tradičních nešvarů státní správy evropského typu, které tak krásně zesměšňoval dobrý voják Švejk, jsme se ocitli v manýrech typických pro autoritářské režimy Střední Asie, které zesměšňuje hrdina filmu Borat.

„Netušil jsem, že je tak hluboký úpadek morálky a vkusu v zemi, která svou historií patří do střední Evropy, vůbec možný,“ dodává Jan Bartošek. „Klesli jsme od listopadu 89 tak hluboko, nebo jsme se od dob komunistické devastace ještě nenapřímili?“

zdroj: Jan Bartošek


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
20.04.2024