Na úvodní stránku





Dovolená s dluhy

dTest

2012-06-01

Užitečné informace

Přečteno: 1877

Komentářů: 0


Banky a úvěrové společnosti nabízejí úvěr na cokoliv, třeba i na dovolenou. V době, kdy dochází k nárůstu počtu osobních bankrotů, a banky vynakládají nemalé prostředky k podpoře finanční gramotnosti, není křiklavějšího případu zbytečného zadlužování.


Z průzkumu časopisu dTest provedeným mezi deseti významnými cestovními kancelářemi vyplynulo, že spotřebitelský úvěr na financování dovolené zprostředkují čtyři z nich. Návrh smlouvy a přesné podmínky není snadné získat, většinu informací dostanete až na pobočce, udělat si přehled předem je tak značně komplikované. "Extrémní požadavek cestovní agentury MYWAY.CZ byl nejprve podepsat cestovní smlouvu a až poté získat podmínky jejího financování. Takový postup je zcela v rozporu se zákonem," říká Miloš Borovička, právní poradce časopisu dTest.

Mezi nabízenými úvěry bylo možné najít nabídky s 0% navýšením, ale při podrobném studiu většiny ostatních se roční náklady na úvěr pohybovaly mezi 20 -- 57 %, doba splátek převážně nepřesahovala jeden rok. "I laik po chvíli zkoumání pozná, že takový úvěr je extrémně nevýhodný a zadlužovat se kvůli 14 dnům u moře je zbytečné," konstatuje Miloš Borovička.

Moment překvapení během průzkumu přineslo zjištění, že reklamu na úvěry na dovo! lenou si neplatí ani tak cestovní kanceláře, jako spíše banky a další poskytovatelé úvěrů. "Tyto subjekty často investují do finančního vzdělávání nemalé částky a vytvářejí dojem společensky odpovědné firmy. Realitu jednoduše odhalíme zadáním spojení "úvěr na dovolenou" do našeho internetového vyhledávače," uzavírá Miloš Borovička.

Podrobnosti z průzkumu sjednávání úvěrů na dovolenou jsou k dispozici na www.dtest.cz/dovolenanauver.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
23.04.2024