Na úvodní stránku





Život 90 a Livie Klausová ocenili ve Státní opeře ty, kteří pomáhají seniorům

Redakční poštou

2012-10-24

Zajímavosti

Přečteno: 1864

Komentářů: 0


Do rukou třech dobrovolníků, kteří se bez nároku na odměnu již léta věnují práci se seniory i partnerů, kteří sdružení Život 90 finančně pomáhají, předala v neděli 30. září 2012 ve Státní opeře Praha ocenění první dáma Livie Klausová.


"Občanské sdružení Život 90 za dvacet let své existence přesně ví, co senioři potřebují a co jim udělá radost," řekla Livie Klausová, která se benefičního večera na podporu Života 90 každoročně zúčastňuje a jako čestný host ocenění předává. Z jejích rukou putovala cena k Dagmar Vojířové, Ludmile Wilhelmové a Jiřímu Šlechtovi, kteří se ve sdružení Život 90 dobrovolnicky věnují organizaci různých aktivit pro seniory.

V rámci večera také tradičně udělil ministr zdravotnictví Leoš Heger Cenu Makropulos mimořádnému projektu na podporu seniorů. Za rok 2012 dostalo tuto cenu Hospicové občanské sdružení Duha z Hořic. "Samo prodlužování lidského věku nestačí, pokud není naplněn smyslem," citoval Leoš Heger úryvek ze hry Věc Makropulos od Karla Čapka.

Výtěžek z benefičního večera, na kterém zazněla opera Turandot od Giacoma Pucciniho, použije občanské sdružení Život 90 na provoz Senior telefonu -- 800 157 157, jediné české bezplatné nonstop linky důvěry pro seniory.

Linka Se! nior telefon přijímá ročně více než 12 tisíc hovorů -- toto číslo stále roste a závažnost problémů, se kterými se nám volající denně svěřují, stoupá. Na lince se v obrovské míře objevuje téma samoty, které někdy graduje až k sebevražedných tendencím; zastoupeny jsou i závažné ekonomické problémy a denně přibývá také případů domácího násilí.

V rámci slavnostního večera odstartovalo Život 90 také informační kampaň proti násilí na seniorech. Celorepubliková měsíční kampaň proti týrání a zneužívání seniorů je první svého druhu v Česku a jedinečná jsou komplexností.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024