Na úvodní stránku





Kroky se vrací na scénu, tentokrát v podání Michala Davida!

TAMeK

2012-11-07

Kultura

Přečteno: 1820

Komentářů: 0


Pamatujete na kdysi nezapomenutelnou partičku Kroky Františka Janečka? Teď je na scéně nová skupina, která nese název pro změnu Kroky Michala Davida. Podobnost není ale vůbec náhodná. Za skupinou stojí sám Michal David, který Krokům pomáhá a spolupracuje s nimi.


Jeho spolupráce není však proto, že by snad chtěl se sólovou kariérou skončit. Naopak. Těší ho, že jeho hudba má své pokračovatele. Předností skupiny Kroky Michala Davida je, že hity upravily do originálních moderních aranží. A poptávka po Krocích je obrovská. Za dobu své existence odehrála nová parta Kroků stovky vystoupení nejen v Čechách, ale i v sousedním Slovensku a všude slaví velké úspěchy. Dokonce už má i svůj fan club, který v dnešní době čítá tisíc členů. Právě velký zájem fanoušků donutil kapelu, aby vydala CD.

8. října 2012 vyšlo nové CD skupiny Kroky Michala Davida nazvané Třetí galaxie. Je na něm celkem 12 hitů, včetně autorské skladby Viktorka, kterou skupina věnuje jako poctu fotbalistům FC Viktoria Plzeň. První lisovaný náklad bude 7000 kusů a k dostání bude ve všech trafikách a novinových stáncích. To vše za 49 Kč. „V dnešní nelehké době, kdy se lidem jenom bere a bere, bylo naší cílem, aby cena byla co nejnižší. Aby si CD mohl koupit skutečně každý,“ vysvětlil kytarista skupiny David Laštovka.
 
Vydavatelem CD je společnost T Production, jejíž jednatelem je Jaroslav Topercer, který léta působil ve firmě Goja, agentura Gott - Janeček a má k písním Kroků velmi blízko. Důvod vydání byl jednoduchý, skupina Kroky Michala Davida písničky perfektně upravili a u lidí jednoznačně zabírají. Byla by tak velká škoda písničky v jejich podání nevydat. Jaroslav Topercer, proto s kapelou hodlá spolupracovat i dál. „V prosinci vyjde CD s filmovými hity, v únoru pomalé balady,“ nastínil další plány. Kroky Michala Davida vznikly na jaře 2011.

Skupinu Kroky Michala Davida tvoří:
Roman Andrlík: klávesy, zpěv
David Laštovka: kytara, zpěv
Petr Dick: zpěv
Natálie a Karolína: dvě půvabné zpívající tanečnice.
 
Jedná se o jediný oficiální autorizovaný revival Michala Davida v Čechách a na Slovensku. V repertoáru mají Kroky nejen největší hity, které Michal David za svůj život nazpíval, ale i jeho filmové písně z filmu Discopříběh, Vítr v kapse či z Lásky z pasáže. I to vysvětluje proč se kluci pojmenovali jako Kroky Michala Davida. „František Janeček byl dobrej manažer, ale o to horší muzikant. Hlavní hudební práci vždycky obstarával především Michal. Proto jsme skupinu pojmenovali po něm,“ vysvětlil David Laštovka.
 

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024