Na úvodní stránku





I love IT – veletrh italských výrobků poprvé v Česku

Redakční poštou

2013-06-19

Zajímavosti

Přečteno: 1874

Komentářů: 0


I Love IT je název veletrhu italských rukodělných a řemeslných produktů, módy, šperků, dřevěných výrobků, umění, jídla a vína. Letos se také poprvé představí v Česku – pod záštitou Velvyslanectví Italské republiky v Praze se bude konat od 3. do 5. října 2013 v Diplomat Hotelu Prague a představí na osm desítek vystavovatelů z celé Itálie. Veletrh bude otevřen profesionálům i široké veřejnosti. V průběhu veletrhu budou pro veřejnost připraveny ukázky a lekce vaření, které povedou mistři kuchyně – kuchaři oceněni Michelinskou hvězdou.


Mezi vystavovateli se představí obchodníci, distributoři, italské restaurace, obchody a mnohé další společnosti. „Účast na veletrhu I Love IT považuji za velmi výhodnou pro všechny, kteří chtějí navázat bližší vztahy s italskými podnikateli a získat cenné kontakty – například pro další rozvoj svého podnikání či rozšíření své působnosti na italské trhy,“ prozradil Mathieu Rouri, General Manager Diplomat Hotelu Prague, a dodal: „Dveře budou otevřené také široké veřejnosti, která bude mít možnost prohlédnout si, ochutnat a koupit to nejlepší, co Itálie nabízí – ať už jde o jídlo, módu, šperky, rukodělné výrobky či jiné zboží.“
 
Italská kuchyně patří celosvětově k velmi oblíbeným kulinárním zážitkům, toho veletrh I Love IT samozřejmě využije – kromě ukázek a lekcí vaření uspořádá Diplomat Hotel Prague slavnostní večeři pro 200 hostů. Pětichodové menu připravené italskými kuchaři oceněnými Michelinskou hvězdou bude doplněno výběrem nejlepších italských vín.
 
I Love IT je koncept vytvořený CNA, Národní konfederací řemesel v Itálii, s cílem podporovat a propagovat malé a střední italské firmy, podnikatele a řemesla v rámci Itálie i mezinárodních trhů. I Love IT se poprvé představil v roce 2011 v Turíně a hned přilákal neuvěřitelných 39 000 návštěvníků. Kromě propagace italského zboží chce I Love IT také zdůraznit, že je důležité vědět, odkud zboží pochází a jak bylo vyrobené.
 
Zúčastnění partneři:
- Diplomat Hotel Prague – organizátor a koordinátor veletrhu
- Velvyslanectví Italské republiky v Praze – záštita celého projektu
- Pan Riccardo Lucques, majitel vyhlášených italských restaurací v Praze: La Finestra, Aromi, Il Mercato, Laboratorio, La Bottega a pan Flemming Teilgaard Laugesen od Via del Vino – záštita gastronomické části veletrhu.
- Camic, Italská obchodní komora – podporuje organizaci veletrhu a zve obchodní partnery k účasti na veletrhu
- CNA – tvůrce konceptu I Love IT, zve italské společnosti k účasti na veletrhu
- Confartigiano – podporuje italské řemeslníky a zve je k účasti na veletrhu
- Amarganta Viaggi – cestovní kancelář podporuje italské společnosti
 
zdroj:  PR

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024