Na úvodní stránku





Open Air Festival doplňuje program o další domácí umělce a představuje partnerské zóny.

Redakční poštou

2013-07-04

Kultura

Přečteno: 1996

Komentářů: 0


Nebudeme zastírat, že tento moment jsme si malovali poněkud jinak a opájeli se představou, že vám právě oznamujeme nového headlinera letošního ročníku Open Air Festivalu, z jehož potvrzení se budeme všichni vespolek radovat.


Vyjednávání s managementy umělců a bookingovými agenturami bývá obecně ošemetná záležitost, ale martyrium, které letos opětovně zažíváme, by zacukalo víčkem i Chucku Norrisovi. Už podruhé jsme se předčasně zaradovali, že se můžeme pochlubit jménem, kterému  by tučné, velké písmo na plakátech slušelo, a už znovu zatlačíme slzu a zaskřípeme zuby. Zvlášť když naše úsilí ztroskotá jen na byrokratické lhostejnosti, která znemožňuje dopravit nezbytnou techniku na místo určení včas. Ale obraťme list, nic nevzdáváme a čekáme každou hodinou finální verdikt od managementu našich zaslíbených… Tentokrát vám představíme dvě nadupané české kapely, vskutku pestrou skvadru DJs a jelikož dobrý festival dělá i kvalitní doprovodný program, provedeme vás v samotném závěru zprávy i rozmanitými partnerskými zónami.
 
 
Na palubu Open Air Festivalu 2013 naskočily kapely Alef Zero, Le Pneumatiq a celá kohorta DJs
ALEF ZERO www.alefzero.net http://www.youtube.com/watch?v=jOs7WfzSJSY
Pardubické šestici se daří spolehlivě přenést drumandbassovou energii do koncertní podoby. Nadupaná parta s dvojicí vokalistů v popředí funguje od roku 2004, vydala dvě alba a má za sebou klubová vystoupení po celé republice i účast na všech důležitých domácích festivalech.
 
LE PNEUMATIQ www.lepneumatiq.com   www.youtube.com/watch?v=bVl6VCHUtyg
Můžete si stokrát opakovat, že humor není zrovna to, co v hudbě hledáte, ale  na koncertě pražských Le Pneumatiq se vám nenápadně zlepší nálada a pište si, že zahřívat židli zaručeně nebudete. Pokud netušíte, jak lze do breakbeatu a dubstepu propašovat country, tahle veselá čtyřka s dvěma alby v portfoliu vás poučí.
 

DJ TRÁVA & MICHAEL BURIAN www.djtrava.cz  www.michaelburian.com
www.youtube.com/watch?v=jGJBrYWFNBg http://www.youtube.com/watch?v=RPxYYxWMGg0
Amundsen Arctic Zone sází na jistotu a povolává na svou scénu dva zkušené tech housové harcovníky, které nemusíme příliš představovat. Tráva je nepřehlédnutelnou postavou
na scéně už od poloviny devadesátých let - vedle djingu se věnuje i vlastní tvorbě a vydavatelské činnosti. Michael Burian je jedním ze služebně nejstarších mixujících hrdinů u nás, který dosažené zkušenosti, technickou zručnost i nesporný obchodní talent dokázal přetavit ve status nejpopulárnějšího domácího DJe, prosazujícího se i za našimi hranicemi. Zatímco Tráva opanuje Amundsen Arctic Zone v pátek 9.srpna, Michaelovi Burianovi
na stejné scéně bude patřit sobotní noc.
 
DJ MACKIE MESSER www.gadjo.cz/dj-mackie-messer
Pokud DJ Gadjo roubuje balkánskou dechovku na londýnský klubový underground, pak jeho swingující alter ego Mackie Messer pluje na vlně elektrifikovaných bigbandů. Za oběma přezdívkami stojí protřelý selektor Martin Juráček, schopný porovnat, jaké to je hrát u nás, na Slovensku, v Rakousku, Polsku, Francii, Británii nebo třeba v Irsku
 
DJ GROOVYLUVAH www.expresradio.cz
Moderátor Expres Rádia Radek Honc servíruje poměrně široké spektrum taneční hudby –
od soulful house až po našláplé funky, což mohou dosvědčit třeba štamgasti pražského klubu Chapeau Rouge.
 
M&GORS VS RUGKUTTA  soundcloud.com/#magors  soundcloud.com/rugkutta
Nejkvalitnější deep house v České republice razí jen pár DJ kolektivů. Vedle Quadrant soundsystemu jsou to především právě M&gors. Parta se základnou v Berouně funguje dvanáct let, patří mezi oblíbence Charlie One z Ohm Square a již přes dekádu pořádá v klubu Cross večery s názvem Mooove It! Na OAF dorazí i se Seanem ze zpřáteleného britského soundsystemu Rugkutta.
 
VOLNEJ PRŮBĚH www.facebook.com/#!/volnej.prubeh
Touchwood, Nitrous, Rade, AHZ a Stanzim tvoří pětici zkušených DJs, přesvědčených o tom, že na okraji drum and bassu se dějí zajímavější věci než ve středu proudu. Klíčová slova jsou deep a minimal. Jejich vlajkovou lodí jsou nepravidelné večery VPX v Crossu.
 
Autorské čtení s EMILEM HAKLEM  www.emilhakl.cz
Čtenáři, ať už milují klasické šustění papíru nebo listují neslyšně na čtečkách, si určitě nenechají ujít festivalovou účast Emila Hakla, jednoho z nejzásadnějších  současných českých spisovatelů. Za novelu O rodičích a dětech, kterou v roce 2008 zfilmoval Vladimír Michálek, obdržel cenu Magnesia Litera.
 
zdroj: PR

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
20.04.2024