Na úvodní stránku





Štefan Margita - Melancholie

Redakční poštou

2013-09-26

Kultura

Přečteno: 1852

Komentářů: 0


Novinkové album světově uznávaného operního pěvce, tentokrát s dominancí nádherných populárních melodií! Jde totiž o první Margitovo cédéčko, plně věnované hudbě na pomezí žánrů, tedy cross-overové.


Vedle stěžejních témat z muzikálů Bídníci, West Side Story nebo Notre-Dame de Paris tu najdete také písně proslulosti Ave Maria, Jaká to nádhera nebo Lux Aeterna, zajímavých verzí se dočkaly šansony La chanson des vieux amants nebo Ten zlodej čas. V některých písních se Štefan Margita ve studiu spojil s mimořádnými hosty Lucií Bílou, Martou Kubišovou, Evou Urbanovou, Hanou Zagorovou, Karlem Gottem a Danielem Hůlkou. Slavnostní náladu albu dodává repertoár v několika jazycích, ale také bohaté aranže, využívající zvuk symfonického Epoque Orchestra i  Kühnův smíšený sbor.
 
Digipackové balení, nabízející fotografie Lucie Robinson, podtrhuje mimořádnost tohoto projektu s pečlivě vybraným repertoárem (Jan Adam) a zkušenou studiovou  produkcí (Dan Hádl).
 
„Moje nové CD by mělo přinést posluchačům chvilku pro odpoutání se od všedních starostí, momenty snění, na něž v dnešní uspěchané době zbývá každému z nás čím dál méně času,“ říká světově uznávaný operní pěvec Štefan Margita ke svému novinkovému albu, které příznačně pojmenoval Melancholie. Jde o první Margitovo album zcela věnované hudbě na pomezí žánrů. Vedle stěžejních témat z muzikálů Bídníci, West Side Story nebo Notre-Dame de Paris tu jsou také písně proslulosti Ave Maria, Jaká to nádhera nebo Lux Aeterna, zajímavých verzí se dočkaly skladby klasiků francouzského šansonu Jacquese Brela a Léa Ferréa.
V některých písních se Štefan Margita ve studiu spojil s mimořádnými hosty: s Lucií Bílou, Martou Kubišovou, Evou Urbanovou a Hanou Zagorovou. Slavnostní náladu albu dodává repertoár v několika jazycích, ale především bohaté aranže, využívající zvuk symfonického Epoque Orchestra i  Kühnův smíšený sbor.
Jedním z vrcholů nové nahrávky je tercet Belle, jenž byl ve Francii před časem vyhlášen nejoblíbenější písní desetiletí. K její interpretaci si Štefan Margita přizval Karla Gotta a Daniela Hůlku. „Karel Gott je úžasný profesionál a navíc má rád francouzštinu, tak jsem ho ke společnému nazpívání tohoto muzikálového hitu v původním jazyce nemusel přemlouvat. Daniel Hůlka prozradil, že má francouzskou přítelkyni, s naučením textu tedy rovněž neměl problém,“ dodává s úsměvem Štefan Margita.
 
 
 
Tracklist:

1. LES TEMPS DES CATHÉDRALES (z muzikálu Notre-Dame de Paris)
2. JAKÁ TO NÁDHERA (duet s Martou Kubišovou)
3. OTČENÁŠ (z muzikálu Les Misérables)
4. ZTRACENÁ LÁSKA (duet s Hanou Zagorovou)
5. ONE HAND, ONE HEART (z muzikálu West Side Story – duet s Evou Urbanovou)
6. LA CHANSON DES VIEUX AMANTS
7. LUX AETERNA (ETERNAL LIGHT) – (duet s Lucií Bílou)
8. TEN ZLODEJ ČAS (AVEC LE TEMPS)
9. AVE MARIA (duet s Hanou Zagorovou)
10. BELLE (z muzikálu Notre-Dame de Paris – tercet s Karlem Gottem a Danielem Hůlkou)
11. THE LORD´S PRAYER
 
zdroj: PR

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024