Na úvodní stránku





AVAST představuje ještě rychlejší a efektivnější antivirus

TAMeK

2013-11-07

Internet

Přečteno: 1893

Komentářů: 0


Častější aktualizace umožňují jedinému antiviru s boot-time skenováním zjistit a zastavit malware rychleji.


AVAST Software, výrobce nejdůvěryhodnějšího a nejvíce doporučovaného antiviru na světě, dnes spustil avast! 2014 - nejnovější verzi antivirového řešení, které je využíváno čtvrtinou ze všech chráněných PC na světě. Jako jediný antivirus s boot-time skenováním na trhu, verze 2014 zvyšuje výkon, zmenšuje čas stažení a nainstalování, zlepšuje zabezpečení a ochranu soukromí-.
 
“Nový avast! 2014 přichází na trh s ještě rychlejší a lepší ochranou,” řekl generální ředitel společnosti AVAST, Vincent Steckler. “Jde o vyvrcholení 25 letého výzkumu a nasbírání zkušeností z ochrany téměř 200 miliónů zařízení - mnohem více než u jakéhokoliv jiného antivirového produktu.”
 
avast! 2014 nabízí novou funkci Do Not Track , která je součástí avast! Browser pluginu. Tato technologie uživatelům nejprve umožňuje vidět, které firmy sledují jejich online chování, a následně si vybrat, kterým firmám to umožní. V placených produktech AVAST funkce SafeZone poskytuje dodatečnou ochranu při finančních transakcích. Navíc avast! 2014 nabízí ještě větší ochranu s technologií DeepScreen.  Tato funkce umožňuje vyčistit falešné kódy, falešná přesměrování a jiné techniky, které tvůrci malware používají k maskování svých skutečných záměrů. Pomocí odstraňování vrstev neznámého kódu je avast! 2014 schopen sledovat binární úroveň příkazů vmalware a lépe tak pochopit skryté instrukce v něm obsažené. Novinkou produktu avast! 2014 je mimo jiné funkce Hardened Mode, která lidem dovoluje přejít na whitelisted režim, který blokuje soubory, u kterých není jasné, zdali jsou infikované.
 
Nejnovější verze také lidem dovoluje vytvořit spouštěcí USB, CD nebo DVD s antivirem. Pokud by se něco stalo s počítačem, máte disk připraven a můžete počítač vyčistit a obnovit všechny jeho funkce. Rescue Disk je postaven na systému Windows PE (pre-installation environment neboli předinstalační prostředí) a umožňuje uživatelům spustit PC i v případě nefunkčního operačního systému. Funkce Rescue Disk je k dispozici ve všech produktech avast! a je nedílnou součástí nového sanačního modulu představeného v této nové verzi.
 
AVAST také přepracoval celé uživatelské rozhraní na základě připomínek od svých zákazníků. Nové rozhraní je pro uživatele jednodušší a přímočarejší, takže snadno najdou to, co potřebují. Navíc rozhraní má vše umístěno na stejném místě jak u bezplatných, tak u placených produktových řad, takže přechod mezi verzemi je jednodušší.
 
“Verze avast! 2014 je velkým krokem vpřed,” řekl ředitel technologické sekce společnosti AVAST, Ondřej Vlček. “Nyní denně posíláme více než 250 mikro-aktualizací na aktivní zařízení, abychom vylepšili detekci a prevenci zero-day infekcí. Tím, že chráníme nejvíce zařízení, máme nejlepší přehled o hrozbách, a to se promítá do lepší ochrany našich uživatelů.”
Kromě představení nového produktu AVAST čeká na svou 200 miliontou instalaci. Společnost pro toho zákazníka nabízí odměnu ve výši 25 000 amerických dolarů.
 
Verze 2014 je dostupná ve čtyřech variantách - avast! Free Antivirus, avast! Pro Antivirus, avast! Internet Security a avast! Premier - ve více jak 40 jazycích. AVAST také poskytuje prvotřídní ochranu pro podniky a mobilní zařízení.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024