Na úvodní stránku





Pohádkové křtiny

Redakční poštou

2013-11-19

Kultura

Přečteno: 1922

Komentářů: 0


Křest knihy Pohádky z husího brka se uskutečnil 23. října v hotelu Panorama na Pankráci. Do tohoto projektu se zapojili herci, zpěváci, umělci a spisovatelé, kteří vymysleli a vlastní rukou napsali pohádku.


Originál této knihy byl včera vydražen za neuvěřitelných 76 500 Kč. Vítězným dražitelem se stal zástupce společnosti PROFI CREDIT pan Ondřej Šmakal. Výtěžek poputoval na konto občanského sdružení Klub nemocných cystickou fibrózou, který pomáhá s nákladnou léčbou rodinám se slanými dětmi.

 

Pohádkovým odpolednem vás provázeli Štěpánka Duchková a Jiří Zbořil. Knihy z limitované edice jste si mohli na místě zakoupit a nechat je podepsat od přítomných autorů. Knihu pokřtili: David Smoljak, Štěpánka Duchková, Milena Steinmasslová, Tomáš Valík, Tereza Herz Pokorná, Jiří Zbořil, Gabriela Vránová, Marcela Březinová, Renata Drössler, Libuška Vojtková, Kamila Špráchalová, Alena Ježková, Ivona Březinová, Ondřej Kepka a Nela Boudová.

 

Nadace Divoké husy působí v České republice od roku 1997 a za tuto dobu rozdělila více než 300 miliónů korun. Její činnost je zaměřená na nestátní neziskové organizace, které pečují o osoby v sociální a zdravotní nouzi. Způsob podpory je naprosto jedinečný v tom, že Nadace Divoké husy zdvojnásobuje výtěžky benefičních akcí. Motivuje tedy žadatele k tomu, aby uspořádali  benefiční akci a její výtěžek pak Nadace zdvojnásobí.

 

Seznam spisovatelů pohádek: Hanka Kynychová, David Smoljak, Michaela Dolinová, Štěpánka Duchková, Milena Steinmasslová, Tomáš Valík, Tereza Herz Pokorná, Jiří Zbořil, Gabriela Vránová, Marcela Březinová, Renata Drössler, Petra Špindlerová, Libuška Vojtková, Karel Voříšek, Kamila Špráchalová, Alena Ježková, Ivona Březinová, Ondřej Kepka, Nela Boudová, Jiří Dědeček, Kamila Moučková, Jan Přeučil a Eva Hrušková.

 

zdroj:  PR


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je středa
24.04.2024