Na úvodní stránku





Revmaden přilákal v České republice 600 zájemců

Redakční poštou

2014-01-02

Různé

Přečteno: 2072

Komentářů: 0


Velký zájem projevili účastníci o historicky první REVMADEN, který se konal 12. října na Václavském náměstí a v nákupní galerii Harfa v Praze, v nákupní galerii Vaňkovka v Brně a ve venkovním stanu v blízkosti kolonády ve Františkových Lázních.


Hlavním  cílem  akce,  pořádané  v rámci  Světového  dne artritidy,  bylo  upozornit  veřejnost na  fakt,  že  revmatická onemocnění nejsou  jen onemocněním  seniorů, ale  mohou  člověka  postihnout  v kterémkoli  věku.  Zájemci  měli  možnost  setkat  se  s odborníky  – revmatologickou  sestrou  a  lékařem  revmatologem,  který  provedl  minidiagnostiku  a  na  základě  jejího výsledku případně doporučil další vyšetření. 
 
Již před 10. hodinou, na kterou byl stanoven oficiální začátek akce, bylo jasné, že zájem veřejnosti bude velký.  Nejvíce  návštěvníků  přišlo  do  stanu  REVMADEN  na  Václavském  náměstí.  Navzdory  dešti  a chladnému  počasí  se  jich  zde  registrovalo  přes  200. Výjimkou  nebyly  ani  případy,  kdy  lidé  na  základě živého  vysílání  rozhlasu  z místa  konání  vážili  cestu  z odlehlejších míst.  V případě  Františkových  Lázní například  z Aše  a  Nejdku,  v případě  Prahy  třeba  z  Chomutova.  Celkem  se  na  všech  čtyřech místech registrovalo 600 zájemců a víc než polovina projevila zájem o minidiagnostiku. Nakonec 50 z nich odešlo s doporučením navštívit odborníka na revmatické nemoci. V několika málo případech bylo  již na základě minidiagnostiky jasné, že účastník akce přichází s poměrně rozvinutým revmatickým onemocněním, které je třeba začít okamžitě řešit. Jednalo se právě o mladé lidi, kteří se na akci REVMADEN zastavili náhodou a sami by lékaře pravděpodobně v nejbližší době nevyhledali. 
 
REVMADEN provázela  i symbolická akce pacientské organizace Revma Liga v ČR, která na 15. hodinu připravila start Pochodu a běhu revmatiků. S dobrou náladou a balonky s logy REVMADNE a Světového dne artritidy nad hlavou si revmatici došli pro pamětní diplom. Tito „zkušení“ pacienti byli účastníkům akce k dispozici a předávali jim své zkušenosti s průběhem onemocnění i léčby.  
 
Kampaň akce REVMADEN  začala  již  v polovině  září.  Její  součástí bylo  informování praktických  lékařů, revmatologů  a  lékárníků,  rozdávání  letáků  veřejnosti,  tisková  konference  za  účasti  předsedy Revmatologické  společnosti  a  prezidenta  pacientské  organizace CARD  i  pacientů  samotných.  Zájem  o REVMADEN projevily tištěné a internetové deníky, rozhlas i Česká televize. Nočním hostem Radiožurnálu byl profesor Ladislav Šenolt z Revmatologického ústavu v Praze a v pořadu České televize TEP se o svůj příběh podělili pacienti postižení revmatickou chorobou – tanečnice Kateřina Šlégrová a Ing. Pavel Hrstka. 
 
zdroj:  PR

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024