Na úvodní stránku





Proč čekat? Najděte svůj dobrý tábor už teď!

TAMeK

2016-05-06

Děti - škola

Přečteno: 1524

Komentářů: 0


Ať si počasí nebo kalendář říká, co chce, letní prázdniny jsou už opravdu blízko -- obzvlášť pokud chcete, aby vaše děti část z nich strávily na letním táboře, který bude opravdu dobrý. Naštěstí nejste na hledání sami. Pomocnou ruku nabízí projekt Opravdu dobrý tábor, který spolek Pionýr odstartoval už před dvanácti lety.


Ten přináší e-mailovou (opravdu@dobrytabor.cz) a telefonickou (222 247 529) poradnu a také webové stránky www.dobrytabor.cz, kde najdete mnoho rad a užitečných informací i nabídku míst na táborech pořádaných v Pionýru. Na řadě z nich bude letos pro děti připraven doprovodný program od BESIPu.

Hlavním a dlouhodobým cílem projektu Opravdu dobrý tábor je zvyšování povědomí a zájmu o téma kvality letních táborů. Zároveň vám ale může pomoci v mnoha konkrétních situacích, především teď v období před letními prázdninami...
Pomůže vám, pokud teprve vybíráte, nebo i když už máte "vyhlídnuto", ale nejste si jistí, jak se rozhodnout. Pak si určitě projděte Osmero dobrého tábora, které obsahuje základní pravidla, jež musí každý dobrý tábor splňovat. Najdete zde zásady týkající se bezpečnosti a hygieny, programové náplně tábora, jeho personálního zajištění a další.
Pomůže vám, také když hledáte konkrétní nabídky táborů. Na webu www.dobrytabor.cz totiž můžete vybírat z táborů pořádaných v Pionýru zkušenými vedoucími, kteří navazují na desítky let táborové tradice. A výběr rozhodně není vhodné nechat na poslední chvíli, což dokládají i čísla z posledních let...
"O pionýrské tábory je pořád zájem, ba dokonce čím dál větší. Jen ve srovnání posledních tří let přibylo n! a našich táborech 1800 dětí. Nejsou proto nijak výjimečné tábory, které už teď zjara mají téměř naplněný stav. Dokonce i když jsou třeba bez elektřiny a internetu..." doplňuje předseda Pionýra, Martin Bělohlávek.
Kromě nabídky táborů a osmera najdete na www.dobrytabor.cz i mnoho dalšího, například táborové příběhy, informační videa, fotografie, nejčastější dotazy a podobně.

BESIP jede na tábor
Na pionýrské tábory se letos vypraví i BESIP. Krajští koordinátoři BESIPu vysvětlí dětem, jak se pohybovat ve skupině, jak se správně chovat na přechodu pro chodce nebo kdy mohou už bez doprovodu samy na silnici na kolo. Děti se také dovědí, jak se správně vybavit reflexními prvky. Projekt "BESIP jede na tábor" přiveze dětem i soutěž. Na začátku školního roku bude vylosováno 20 výherců, kteří pak získají zajímavé ceny.

Redakcím: Neváhejte a kontaktujte nás, kdykoli budete potřebovat více informací o táborové činnosti. Nabízíme nejen zkušenosti přímo z táborové praxe, ale! také externí odborníky na další obory, jež mohou s letní činn! ostí souviset, jako jsou např. právo, ekonomika či hygiena.
Rádi se budeme podílet na zpracovávání táborových témat, nebo dodáme texty k tématům, jež máme již zpracovaná.
Stačí napsat na e mail opravdu@dobrytabor.cz, nebo zavolat na číslo 222 247 529.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024