Na úvodní stránku





Užitečné informace


Závažný nález rezidua pesticidu v černém čaji

Analýzy časopisu dTest odhalily rezidua pesticidů v porcovaných černých čajích. V jednom případě došlo k závažnému překročení stanoveného maximálního limitu. Test se zaměřil i na zjištění úrovně kontaminace čajů rakovinotvornými polycyklickými aromatickými uhlovodíky.

dTest

21.09.2012

Užitečné informace

Přečteno: 2142

Komentářů: 0


Zbavte se nechtěné reklamy

Záplavy letáků se denně objevují ve schránkách spotřebitelů. Leckdy se stane, že následně spolu s letákem vyhodí i složenku či jinou důležitou zásilku a problém je tady. Lze takovým situacím předcházet?

dTest

05.09.2012

Užitečné informace

Přečteno: 2105

Komentářů: 0


AAA AUTO nedává slevy zadarmo

Reklamám na "výhodné financování" koupě ojetých vozů nelze téměř uniknout. Jak je to s ním ve skutečnosti, prověřovali poradci časopisu dTest na základě podnětů od spotřebitelů u společnosti AAA AUTO. Zjistili nezákonné praktiky.

dTest

30.08.2012

Užitečné informace

Přečteno: 2124

Komentářů: 0


Prodejci letenek porušují při prodeji předpisy

Evropské předpisy požadují, aby byl prodej letenek v zájmu zákazníka zcela transparentní. Prodejci letenek je ale ignorují a podněcují spotřebitele také ke koupi pojištění, které si neobjednal.

dTest

24.08.2012

Užitečné informace

Přečteno: 2103

Komentářů: 0


Program Česká kvalita

Problémy se stále vyšším množstvím nekvalitních výrobků na českém trhu a vzrůstající množství různých pseudoznaček kvality vedly v roce 2002 k vyhlášení vládního programu na podporu prodeje kvalitních výrobků a služeb - Programu Česká kvalita. Jeho hlavním cílem bylo zlepšit informovanost spotřebitelů o nabídce kvalitních výrobků a služeb na českém trhu a umožnit jim orientaci při nákupu.

Redakční poštou

23.08.2012

Užitečné informace

Přečteno: 2002

Komentářů: 0



Dávejte pozor, jakou obuv kupujete

Koupě obuvi, která je označena jako "módní" či "vysoce módní" může sice znamenat volbu aktuálně žádaného doplňku, především je ale třeba počítat s omezeními jak při užívání bot, tak hlavně při jejich reklamaci.

dTest

22.08.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1959

Komentářů: 0


Jak se účinně bránit podvodným e-mailům

E-maily slibující výhru v loterii či nečekané dědictví. Jejich počet narůstá, stejně jako počty těch, co naletěli. Jako součást prevence proti podvodům spouští nyní dTest specializované webové stránky, kde lze podezřelé e-maily prověřit.

dTest

18.08.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1829

Komentářů: 0


Zmrazené již neznamená čerstvé

Přibližně každý pátý pekařský výrobek v českých prodejnách pochází ze zmrazeného polotovaru. Od srpna bychom se nově měli dozvědět, o který kousek pečiva se jedná. Přikazuje to nová právní úprava.

dTest

11.08.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1804

Komentářů: 0


Za přetočený tachometr odpovídá prodejce auta

Pro zákazníky, kteří kupují ojeté auto, je jednou z klíčových informací počet najetých kilometrů. Pokud po koupi zjistí, že stav tachometru neodpovídá realitě, od prodejce se zpravidla dozví, že on za správnost informace neručí. Není to ale pravda.

dTest

10.08.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1927

Komentářů: 0


Jak na reklamace objemných výrobků?

Porouchaná myčka nebo plynový kotel jsou noční můrou každého spotřebitele. Pouhá představa obtíží s přemístěním zboží zpět do prodejny mnohé od reklamace odradí. Většina zákazníků přitom netuší, že náklady mají být hrazeny prodejcem.

dTest

07.08.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1970

Komentářů: 0



Neplaťte za zboží, které nechcete

Mince, série obrázků zvířat či rostlin a další, zpravidla sběratelské předměty přicházejí mnohým lidem poštou, aniž by si je objednali. A spolu s nimi přichází i faktura. Někteří z obavy před možným postihem raději zaplatí. Existují ale i jiná řešení.

dTest

02.08.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1850

Komentářů: 0


Některé opalovací přípravky v létě neochrání

Test opalovacích přípravků vysoké ochrany opět odhalil výrobky, které při letním opalování neochrání. Orientovat se při výběru podle ceny přípravku či známé značky se nevyplácí. Ani výrobky prodávané v lékárnách nemusí zaručit vysokou kvalitu.

dTest

26.07.2012

Užitečné informace

Přečteno: 2018

Komentářů: 0


Pstruzi z českých farem obsahují toxické látky

Riziko v podobě nepovolených toxických látek - malachitové zeleně a krystalové violeti se může skrývat v pstruzích pocházejících z některých českých rybích farem. Testy časopisu dTest prokázaly jejich přítomnost hned ve třech zakoupených vzorcích.

dTest

20.07.2012

Užitečné informace

Přečteno: 2018

Komentářů: 0


Skylink a CS Link klamou spotřebitele

Satelitní digitální televize bez poplatků. To je první informace, kterou o Skylink a podobně o CS Link zjistíme, pokud zadáme jejich jméno do internetových vyhledávačů. Svým zákazníkům přitom od září zavádí servisní poplatek a povinnou výměnu starších karet.

dTest

18.07.2012

Užitečné informace

Přečteno: 2058

Komentářů: 0


Zákazníci se mohou bránit zdražení společnosti UPC

Mnozí klienti společnosti UPC jsou rozčarováni; v posledním vyúčtování jim přibyla položka „pronájem zařízení“, která navýšila výslednou cenu. Změnu smluvních podmínek oznámila UPC v souladu se zákonem, zákazníci se ale přesto mohou zdražení bránit.

dTest

13.07.2012

Užitečné informace

Přečteno: 2612

Komentářů: 0


<<< Předchozí | [1] | [2] | [3] | [4] | [5] | [6] | Následující >>>


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024